Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Salade witte bonen ( krombekken) met pittige tofu en tomaat#knapperigetofu

Een reactie plaatsen

20140629-154539-56739240.jpgWanneer je lekker veel maakt kan je er taco’s mee vullen en het de volgende dag als salade bij de lunch eten. Ik krijg weleens de vraag vind je tofu lekker er zit toch geen smaak aan? Jawel hoor super lekker. Hieronder de truc om de tofu heerlijk te marineren en knapperig te bakken

 

Je kan tofu invriezen en dan uit de vriezer halen wanneer je het gaat eten. Door het ontdooien loopt al het vocht eruit maak de tofu nog even goed droogmet een schone theedoek. Wat je ook kunt doen is het uit de
verpakking halen op een bordje schone theedoek erop iets zwaars erbovenop zetten voor een half uur en ook het meeste vocht is eruit.  Snijdt de tofu in blokjes en bak het in een koekenpan in kokosolie tot het rondom
bruin is. Ondertussen kun je een marinade maken van 1 el sojasaus 2 el olie 1 tl honing, teentje knoflook fijn en als je van pittig houdt verse rode pepertjes of sambal naar smaak alles even goed roeren en de gebakken tofu hier voor 20 minuten minimaal inleggen.  Bak het voor het opdienen nog even kort aan en je hebt echt hele lekkere tofu.  Zelf heb ik meestal de Provamel bio sojablokken van 230 gram ruim voldoende voor door een gerecht van 4 personen qua smaak.

20140629-165800-61080384.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s