Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Italiaans in de achtertuin Pizza met tomaat, kaas rucola(speltbodem)

Een reactie plaatsen

20140613-212743-77263492.jpgMet deze temperaturen de afgelopen weken heb ik gewoon meer zin in lekker gezellig Italiaans eten in de achtertuin. Genieten toch met  pizza en met speltbodem is dit ook nog gezond alternatief voor tarwe., Door de bodem te maken van boekweitmeel of speltmeel krijg je een nog gezondere pizza en natuurlijk door alle lekkere verse ingrediënten die je erop kan doen. Verder is de bodem zo klaar  moet alleen even een half uurtje rijzen.

Ingrediënten bodem (2 personen)
250 gram speltmeel
150 ml lauw water
2 tl wijnsteenpoeder of gist

kneed het deeg goed door minstens 5 minuten en laat de kom op een warme plek met huishoudfolie erover een half uur minimaal staan voor het rijzen.

Ingrediënten topping:
de basis maak ik met tomatenpuree, 1 teen knoflook, oregano
Verder kan je eindeloos varieren met wat je lekker vind, meestal gebruik ik verse tomaten of snack tomaatjes in plakjes, uitje, champignons, geitenkaas of parmaham en lekker gerapste kaas erover.

Verwarm je oven (hetelucht) op 225 graden en bak de pizza in 15 minuten bruin, ik denk hem na een minuut of 10 af met bakpapier zodat er niks verbrand maar dit is per oven verschillend.

Je kan de pizza afmaken bij het serveren met verse rucola, eet smakelijk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s