Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Bakkeljauw kroketten

Een reactie plaatsen

20140526-181857-65937950.jpgHeb je zin in gezonde kroketten die super lekker zijn?  Deze bakkeljauw kroketten of bitterballen zijn zo klaar en oranje voor de WK 😉 door de zoete aardappel Ik vind ze erg leuk om te maken en ben zelfs verrast dat je zo makkelijk heerlijke kroketten kan maken. Wil je een vegetarische variant maken kun je de vis vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas.
circa 6 kroketten

Ingrediënten:

1 ui
1 teen knoflook
400 gram zoete aardappel
1 kurkuma
veel verse bieslook
1 el roomboter of kokosvet
150 gram kabeljauw
1 ei
kokosrasp

Bereidingswijze:
kook de zoete aardappel in 8 minuten gaar en fruit ondertussen de ui en knoflook en bak de vis in kleine stukjes bruin aan.
Stamp de aardappelen en maak er een smeuige puree van voeg naar smaak zeezout , peper en bieslook toe. Roer het vismengsel met de kurkuma door de aardappel.
Laat het aardappelmengsel goed afkoelen en zet het bijvoorbeeld 20 minuten in de vriezer daar wordt het goed stevig van. Maak de kroketten de grote van je handpalm en rol ze door de kokosrasp haal ze door het eigeel en nogmaals door de kokosrasp. Je bakt de kroketten in 3 minuten bruin in de frituurpan op 180 graden. Je kan ze ook in een koekenpan met kokosolie bakken door regelmatig te keren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s