Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Zomers gebakken rijst met (gedroogd )fruit, noten en groente

Een reactie plaatsen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVandaag (20 mei) de eerste dag boven de 25 graden dit jaar. Dus weinig zin lang in de keuken te staan maar ik wil vanavond wel lekker buiten eten met iets vrolijks. Dit gerecht is in max. 15 minuten te maken en erg smaakvol.Het handige is dat je mooi je restjes groente die je nog hebt liggen op kan maken. Hieronder de ingrediënten die ik gebruikt heb maar mocht je courgette, bosuitjes, champignons, tomaatjes hebben liggen ga niet speciaal boodschappen zonde van je tijd. Dit geld ook voor het gedroogde fruit je kan abrikozen, tuti frutti  alles gebruiken, perziken in pot, verse ananas.

Portie 2-3 personen

Ingrediënten:
150 gram ongekookte rijst (wilde rijst) of andere rijst
1 rode paprika
2 biologische eieren
5 stengels bleekselderij
100 gram (diepvries) doperwten
1 teen knoflook
50 gram ontpitte dadels of abrikozen
50 gram gehakte noten
kwart (fles)pompoen

1 tl kurkuma
zeezout, peper en wat verse peterselie en tuinkers

Bereidingswijze
fruit de knoflook in wat kokosolie voeg de groentes toe en vervolgens het gedroogde fruit en het ei even goed roeren zodat het ei er mooi doorheen bakt en daarna de rijst en de kruiden nog even kort aanbakken en je hebt een heerlijk e rijstschotel die je warm of koud kunt eten. Eet smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s