Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Sla bakje gevuld met wilde rijst, champignons, broccoli en cashewnoten

Een reactie plaatsen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet presenteert erg leuk in bakjes van ijsbergsla deze wilde rijst met champignons, broccoli en cashewnoten tijdens Er zijn 51 soorten rijst maar waarom nou juist wilde rijst? Wilde rijst behoord tot de de graszaden familie 😉 het zijn hele zaden en ze zijn erg voedzaam. In de supermarkt wordt het veel gemengd met witte rijst waardoor het een stuk minder gezond is. In de natuurwinkel kun je wilde rijst wel los kopen. Het moet wel redelijk lang koken 45 minuten maar dan heb je een volle smaak. ingrediënten:
125 gram wilde rijst
100 gram champignons
1/2 rode ui
1 teen knoflook
handje cashewnoten
250 gram broccoli
4 grote sla bladeren (ijsbergsla)
1 geroosterde paprika( uit pot)
1 klein blikje tomatenpuree
handje Tuinkers
1 avocado
10 olijven
zout, peper, verse bieslook, cayenne peper naar smaak

Bereidingswijze:
kook de rijst volgens verpakking 45 min op laag vuur
fruit de ui en knoflook in wat kokosolie en voeg de tomatenpuree voeg de paprika, olijf broccoli en champignons toe en bak het geheel even aan. Voeg 100 ml kokend water toe en laat het met een deksel erop 10 minuten garen.  Schep de gekookte rijst erdoor en presenteer het geheel in de sla bakjes met onderin de gesneden avocado met de cashewnoten en de tuinkers erop.  Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s