Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Vette vis is gezond ook tijdens de zwangerschap maar waarom?

1 reactie

Vette vis is gezond maar waarom?ZalmNiet iedereen houdt van vis maar juist de vette vissoorten zoals makreel, haring en zalm zijn super gezond door de Omega 3. Deze vetzuren bevinden zich slechts beperkt in ander voedsel. Ze zouden de kans op hart-en vaatziekten beperken.Ook hebben ze een gunstig effect op artritis en op het brein. Omega 3-vetzuren kunnen zelfs een positieve werking hebben op aandoeningen als depressies. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 8% van de hersenen bestaat uit deze vetzuren! Hoewel het lichaam deze vetzuren zelf ook kan aanmaken, is extra natuurlijk nooit verkeerd. Het eten van vette vis is dus erg aan te raden. Je lichaam kan de bouwstoffen die zich in dit type vis zitten goed gebruiken! 2x per week eten van (vette) vis wordt aangeraden. Je kan natuurlijk visolie capsules slikken.

Vis tijdens de zwangerschap?
Eet twee keer per week vis tijdens de zwangerschap luidt het advies. Vooral vette vissoorten als zalm, haring en makreel zijn gezond.
Houd je niet van vis? Dan kun je visoliecapsules slikken. De voorverpakte vis uit de supermarkt wordt afgeraden mits: goed doorbakken of ingevroren voor minimaal 2 dagen bij -12°C. De parasiet Toxoplasma gondii wordt dan gedood.
Nadelen Vis?
Vette vis bevat de meeste visvetzuren. Tegelijkertijd is vette vis een belangrijke bron van met name kwik, dioxines en PCB’s, net als roofvis. Die stoffen komen door milieuverontreiniging terecht in vis. Ze worden in het vet opgeslagen. De vervuiling hangt af van de soort vis, het vangstgebied en wat de vis eet of ? bij kweekvis ? te eten krijgt.
Vanwege de dioxines wordt afgeraden paling uit de grote rivieren te eten.

One thought on “Vette vis is gezond ook tijdens de zwangerschap maar waarom?

  1. Pingback: Hollandse Nieuwe | Puur is genieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s