Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Falafel burger op speltbol

Een reactie plaatsen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZin in een lekkere lunch of wil je een keer makkelijk avondeten? Deze falafel burger is een echte aanrader. Van de week zelf falafel burgers gemaakt en ingevroren altijd handig om er 10  ofzo op voorraad te hebben. Ik had al een deel van de falafel vulling al gebruikt voor de gevulde paprika’s bij de vegetarische barbecue. Je kan er een gebakken (biologisch) eitje op doen, tomaat, komkommer en sla of wat je lekker vind. Ik eet het liefst tarwe vrij en bak meestal zelf focaccia van amandelmeel en lijnzaad maar zo voor een keer was deze speltbol niet verkeerd je moet alleen de ingrediënten niet lezen op de verpakking van de Excellent AH speltbol helaas allerlei conserveringsmiddelen en suikers toegevoegd. Dus ja zelf maken blijft gezonder.

Ingrediënten:

800 gram kikkererwten
400 gram uitgelekte biologische diepvries spinazie
200 gram feta
2 (biologisch) ei
geraspte kaas
verse bieslook
peper, zout, cayennepeper naar smaak

Bereidingswijze:
Meng in de keukenmachine de falafel vulling door alles bij elkaar te voegen. Zorg wel dat de spinazie echt goed uitgelekt is anders wordt je mengsel te slap. Bak de burgers een paar min per kant op een niet te hoog vuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s