Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Eindelijk een gerecht gemaakt met de populaire Japanse Shirataki (konjac) noodles

1 reactie

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVeel gelezen over de konjac Shirataki noodles ze zijn te verkrijgen in allerlei varianten. Voordat ik begin met bereiden ben ik erg benieuwd naar deze noodles op waterbasis met slecht 12 kcal. per portie, logisch ze zijn van water. Ze zien er glibberig uit dit begint goed…. In Engeland en Amerika zijn ze erg populair, waarom?

Een bron van gezonde vezels
Makkelijk te bereiden
Laag in koolhydraten
Laag in calorieën
Een ideaal product voor uw Low Carb dieet of leefwijze!
Ik heb eerst de champignons, knoflook, rode ui en peultjes gewokt met kruiden voordat ik de noodles met lauw water afspoel en nog even mee wok. Het resultaat is best heel lekker geworden, de noodles nemen de smaak aan van het gerecht aan. Het is alleen even wennen qua structuur maar ik ga ze zeker nogmaals maken.

Je kan eigenlijk ieder wok gerecht wat je lekker vind met deze konjac noodles maken als het maar een beetje Oosters is met kruiden zodat het er lekker intrekt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Ingrediënten:
200 gram konjac shirataki noodles (de tuinen)
250 gram chmampignons
250 gram peultjes
2 rode uien
1 teentje knoflook
1 el sesamzaadjes
2 el pijnboompitjes
2 el kokosrasp
1 tl kurkuma
100 gram roomkaas
geraspte kaas
verse bieslook, zeezout en peper

WAT ZIJN SHIRATAKI NOODLES?

Shirataki (sjie-rah-TAH-kee) noodles zijn dunne licht doorschijnende slierten. Ze komen uit Japan of China. Hier wordt de Konjak plangekweekt voor zijn grote, zetmeelhoudende wortelknollen. Uit deze wortelknollen wordt meel (Konjac meel) en een gel, genaamd Konyaku gemaakt. De lange dunne slierten worden shirataki genoemd. Ze worden soms ook Konnyaku noodles genoemd.
Shirataki noodles zijn dunner dan tarwe noedels, breken niet zo makkelijk en hebben een andere textuur. De textuur is taai. Door de noodles een paar minuten te koken wordt de textuur wat zachter. Ze bevatten een voedingsvezel genoemd Glucomannan. Van nature bevat de shirataki zeer weinig calorieën en koolhydraten.
Shirataki noodles hebben een neutrale smaak, maar door ze mee in een gerecht stoven of te roerbakken neemt de noodle de smaak aan van de gebruikte kruiden, groenten of saus. Kies voor de bereiding van de Shirataki noodle dan ook bij voorkeur roerbak-recepten, recepten waarin de noodles in de saus kunnen meestoven of recepten met kruidige ingrediënten uit.
Shirataki noedels zijn nat verpakt. Dat wil zeggen, dat u ze koopt in een zakje voorverpakt in vloeistof (water) en waaruit ze kant en klaar te eten zijn. U hoeft alleen de noodle goed af te spoelen en kort te koken.

 

 

 

One thought on “Eindelijk een gerecht gemaakt met de populaire Japanse Shirataki (konjac) noodles

  1. Een leuk gerecht! Dat ga ik ook eens proberen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s