Je wilt je kinderen en jezelf natuurlijk regelmatig trakteren op iets lekkers zonder dat er allerlei toegevoegde suikers en e-nummers inzitten. Deze muffins bevatten alleen natuurlijke suikers van o.a. de banaan en geen tarwe waardoor ze glutenvrij zijn. En ook nog eens super makkelijk te maken. Je kan ze gewoon in een muffin vormpjes of papiertjes doen maar bij ons thuis zijn de vliegtuigen en auto’s veel lekkerder
circa 6 choco & 6 kokosmuffins
Ingredienten:
200 gram amandelmeel of 100 gram boekweitmeel/100 gram speltbloem*
2 rijpe biologische bananen
4 biologische eieren
4 el kokoschips
1 tl bakpoeder (wijnsteenpoeder)
2 el cacaonibs of cacoapoeder zonder suiker
1 grote kleverige dadel
1 el ahornsiroop mocht je van zoet houden
*ik vind de muffins met amandelmeel het lekkerst worden maar mocht je het te duur vinden of niet in huis hebben is boekwitmeel/speltbloem een alternatief dan zijn ze alleen niet glutenvrij. Met boekweitmeel worden de muffins worden dan wat compacter
Bereidingswijze:
Klop de eieren luchtig en voeg dit samen met de andere ingrediënten in een kom (behalve de kokoschips) en meng het tot een glad mengsel. Verdeel het mengsel of je vormpjes en mocht je het lekker vinden kan je de kokoschips eroverheen strooien.
Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht) en bak de muffins in circa 20 minuten.
Controleer even met een satéprikker of ze gaar zijn, dan komt hij er schoon uit.
Mocht de Kokoschips te donker worden dek de muffins dan halverwege af met folie.
De muffins zijn ook prima in te vriezen mocht je ze niet in een week op krijgen. Of bewaar ze maximaal een week in een afgesloten bakje in de koelkast