Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Dadel-notenreep met kokos

Een reactie plaatsen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAltijd handig als je een lekker tussendoortje klaar hebt liggen welke lekker en gezond is en makkelijk te maken. Ik verpak ze van te voren in bakpapier en vershoudfolie zodat ik het zo in mijn tas kan gooien. Je kan de repen zeker een week goed houden in de koelkast maar dan is hij allang op 😉 Qua noten kan je eindeloos variëren net wat je lekker vind.

 

 

Circa 4 repen

Ingrediënten:
100 gram kleverige dadels
75 gram amandelen (noten naar keuze)*
5 gedroogde abrikozen
2 el kokosrasp

Bereidingswijze:
Maak de dadels en abrikozen  fijn in de keukenmachine totdat het lekker kleverig zijn en hak de (apart) noten fijn maar niet te fijn zodat je ze nog goed proeft.Meng alles door elkaar en doe het in een bakje waarin je alvast bakpapier hebt gedaan. Druk het goed aan met een lepel en strooi de kokosrasp erover. De repen worden lekker stevig als je ze in de koelkast zet.

 

* zelf gebruik ik ongebrande en ongezouten noten omdat deze het gezond zijn zonder toevoegingen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s