Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Lente stamppot andijvie

1 reactie

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls echte Hollanders eten wij ook graag rauw andijvie stamppot met spekjes voorheen met lekker veel aardappels… nu onze nieuwe alternatief en nog lekkerder. Stamppot rauw andijvie, bloemkool puree, zongedroogde tomaatjes en blokjes feta. Door de aardappels te vervangen door bloemkool een stuk minder calorieën, veel gezonder, rijk aan vitamines en vezels, veel lager op de GI index en favoriet bij kinderen door de zachte smaak.

 

Portie 4 personen

Ingrediënten:
400 gram gesneden andijvie
1 middelgrote bloemkool
100 gram feta
75 gram zongedroogde tomaat
scheutje melk of plantaardige melk
klontje biologische roomboter of alternatief
2 tl kerrie
1 tl zeezout

Bereidingswijze:
Kook de bloemkool gaar in een grote pan en pureer of stamp deze mooi fijn. Voeg de boter, melk en kruiden toe en maak er een romige stamppot van. De gesneden andijvie kan rauw toegevoegd worden en roer deze door de puree en laat het even kort mee verwarmen. Snij de zongedroogde tomaatjes en feta  in kleine stukjes en voeg deze voor het opdienen toe.

One thought on “Lente stamppot andijvie

  1. Pingback: Bananen andijvie koek (bubble and squeak) | Puur is genieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s