Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Minder aardappelen, pasta en rijst (Voedselzandloper)

Een reactie plaatsen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als echte Nederlanders waren wij ook gewend om meerdere dagen per week aardappel of pasta groente en vlees te eten. Na het lezen van de Voedselzandloper hebben wij aardappelen, pasta en rijst vervangen door gezondere alternatieven. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik meerenergie heb en minder zin heb om te snaaien etc. ’s avonds, het altijd honger gevoel is weg bij mij 🙂   Je moet natuurlijk kijken waar jij je goed bij voelt maar voor ons werkt het. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Je kunt aardappelen en pasta vervangen door peulvruchten, bonen, erwten linzen, sojabonen, paddenstoelen, fruit en groente. Wij als gezin willen niet iedere dag alleen maar bordjes met groente eten….daarom ben ik opzoek gegaan naar lekker vervangers. Op dit moment eten we regelmatig bloemkool puree qua structuur net aardappelpuree en erg lekker.( Fles) pompoen geeft in een stampot net de smaak/structuur van aardappel. maar onze echte favorieten zijn pastinaak  en zoete aardappel patatjes met biologische mayo mmmm

Wat toelichting waarom geen aardappelen, pasta en rijst volgens de Voedselzandloper:
Producten met een hoge glycemische index zijn voornamelijk verantwoordelijk voor enorme toename in overgewicht, diabetes, hart-en vaatziektes en snelle veroudering. De glycemische index is een maat voor de bloedsuiker- en insulinepieken. Voorbeeld van gewone aardappelpuree geeft een GI index van 90 en maak je hem van bloemkool zit hij op 10.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s