Puur is genieten

Gezonde en makkelijke recepten

Appelcake met rozijnen, abrikoos en walnoten

Een reactie plaatsen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik maak graag gezonde handige tussendoortjes voor mijn gezin maar die moeten natuurlijk wel lekker zijn. In plaats van suiker voeg ik banaan, suikervrije appelmoes, dadels of abrikoos toe om het toch lekker zoet te maken. Zo heb je een heerlijk plak cake maar dan suikervrij en door de noten ook nog een lekkere bite. Let op ook in de meeste biologische appelmoes zit extra suiker toegevoegd dus even goed de achterkant lezen.

 

Ingrediënten:
360 gram appelmoes (suikervrij)
140 gram havermout
70 gram boekweitmeel
4 eieren
70 gram rozijnen en gedroogde abrikozen
50 gram walnoten
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel of speculaaskruiden
beetje zout
1 eetlepel kokosvet

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bak hem in 45 minuten en dek hem halverwege af om niet te donker te worden.

Klop de eieren luchtig. Voeg de havermout, het boekweitmeel en een beetje zout toe en mix het door elkaar
Spatel de appelmoes, de kaneel en het bakpoeder door het beslag.
Voeg het kokosvet toe
Hak en snij de walnoten en gedroogde abrikozen fijn en voeg deze met de rozijnen toe

Giet dit alles in een cakevorm, vergeet hem niet in te vetten of doe er bakpapier in

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s